Холандия официално стана първата страна в света без нито едно бездомно куче!

В момента по света има стотици милиони бездомни кучета и множество организации (както местни, така и глобални) работят усилено, за да коригират тази ситуация, но това за съжаление е един дълъг и предизвикателен процес.

В последните години правителството на Холандия положи неимоверни усилия за да се справи с този национален и социален проблем, но резултатите не закъсняха… В края на тази година правителството съобщи, че в страната вече няма нито едно бездомно куче!

Те постигнали този впечатляващ резултат, чрез задълбочена програма за стерилизация, данъчно облагане и по-строги закони за хуманно отношение към животните.

След мащабни операции и мероприятия в цялата страна, всяко едно куче е било подложено на стерилизация, получило е медицинска помощ и адекватна ваксинация.

За да насърчи осиновяването, правителството увеличило данъците, свързани със закопуването на домашен любимец. Това направило осиновяването на куче от приют финансово по-изгодно за хората!

Въведени са и по-строги закони за хуманно отношение към животните. Незаконно е да изоставите домашния си любимец, а агресията или жестокостта към тях, се наказва с до 3 години затвор и глоба от 16 000 евро. Създадено е и специално полицейско отделение с единствената цел да се предотврати жестокостта към животните и да се предотврати изоставянето им.

От сега нататък в Холандия нито едно куче няма да бъде подритвано из спирките и няма да страда самотно по студените и опасни улици…

Да се ​​надяваме, че България ще последва примера на холандците и всички заедно с общи усилия ще направим нашата страна едно топло и безопасно място за всички нуждаещи се кученца!

Източник: zodiakalen.com

Leave A Comment